23/3/11

De qui garanteix la nostra existència

Copio el següent article, perquè em sembla extraordinari, del blog Catalunya-Israel

Israel no és un Estat perfecte

Israel no és un Estat perfecte, segurament perquè d’estats perfectes no n’hi ha. L’Estat Jueu té gairebé un 25% de població musulmana amb els mateixos drets que els ciutadans jueus i això representa els drets més grans que aquest col•lectiu té a qualsevol estat del món. Per altra banda la llengua àrab és idioma cooficial a tot el país. Israel és un país en guerra gairebé permanentment des que va renéixer com Estat el 1948 i malgrat això creix constantment i es manté com un estat altament tecnològic; tot i la despesa que la defensa suposa per a l’Estat. Però això no és el més important, el que és important és l’assoliment de drets i llibertats, i encara en falten molts. L’ ex-president d’Israel Moshe´Katzav ha estat condemnat per delictes sexuals i anirà a la presó. Tots els càrrecs públics poden ser jutjats i encausats a Israel, ser electe no t’eximeix de res ni et dona cap mena d’aforament. Dana Internacional, una cantant transexual tornarà a representar Israel. Els matrimonis gais celebrats a quealsevol país són reconeguts a Israel i els és permès adoptar. Dori Spivak ha estat designat jutge i és obertament gai. A Israel hi troben asil milers de ciutadans de l’Africa subsahariana. A Israel s’acull a milers de palestins que fugen de l’Autoritat palestina i de Hamàs per la seva orientació política i/o sexual.

A Israel hi ha moltes organitzacions no governamentals que discrepen de la política del govern i hi actuen amb completa legalitat. A Israel hi ha partits polítics que neguen la mateixa necessitat de l’Estat d’Israel i són presents al Parlament. A Israel la iniciativa privada és fonamental. A Israel ser jueu no és un problema; a Israel no ser observant no és un problema. A Israel ser observant no és un problema; però, cal ser honestos, a vegades la convivència no és fàcil; però és possible i necessària. A Israel es respecten tots els cultes, senzillament perquè així ho hem cregut sempre els jueus. A Israel coexisteixen diferents formes de propietat i el respecte a la llibertat individual i col•lectiva. A Israel hi ha el col•lectiu més gran de periodistes estrangers acreditats de qualsevol país. Israel és jutjada amb uns barems que no es jutja cap país; i malgrat tot, a Israel es respira llibertat, llibertat de religió, llibertat política, llibertat sexual, llibertat sindical, llibertat per apostatar, llibertat, llibertat de premsa, d'expressió, llibertat per a les minories. .

No, Israel no és perfecte; però és un bon lloc per viure-hi; i l’únic lloc on ser jueu no és un problema per als mateixos jueus; encara que això suposi que per a molts no jueus i alguns jueus que practiquen encara l’auto-odi, s’hagi de posar en dubte la mateixa existència i necessitat d’Israel; malgrat que la paradoxa sigui, que els qui neguen la mateixa necessitat de l’Estat Jueu neguin també el dret de jueus a viure als territoris de l’Autoritat Palestina ni a cap país musulmà; i moltes vegades penso que fins hi tot a Europa i a altres llocs del món.

Un dia Israel podrà viure en pau i no haurà de defensar-se del terrorisme i dels hereus de l'antisemitisme de tots els temps. Un dia les paraules de Golda Meyer ja no seran veritat i podrem dir que aquesta frase no és veritat: "La pau arribarà el dia que els àrabs ( i jo afegeixo que els antisemites ) estimin més el seu fills del que ens odien a nosaltres"; mentre això no arriba; malauradament ens haurem de defensar per la nostra mateixa existència, malgrat no agradar-nos les guerres ni tansols quan les guanyem. No , Israel no és perfecte; però, és l'únic estat que garanteix la nostra existència.