8/1/09

Denúncia. Fins a quan?

Hamàs "aplica la pena de mort"

El moviment islàmic-palestí Hamàs ha intensificat el règim de repressió a Gaza i ha assassinat ja un nombre difícil de precisar de ciutadans palestins sóta l’acusació de “col•laboracionistes” . Aquests assassinats es van intensificar des que va començar l'ofensiva contraterrorista d'Israel. "Hamàs ha adoptat mesures repressives contra tots aquells que creuen que poden posar en perill la lluita contra Israel, el seu govern o la moral del públic", afirma en un article a Haaretz la periodista israeliana Amira Hass –que té ben poc de sionista-, i que ha viscut en els territoris palestins llargs anys des de 1994.

Segons Hass, premiada en diversos països pel seu treball en els territoris palestins i els seus persistents denúncies contra l'ocupació israeliana, els objectius d'aquesta repressió són "militants d’Al Fatà, convictes, sospitosos de col•laboracionisme amb Israel i simples delinqüents". "A la franja de Gaza -escriu Hass- parlen d'entre 40 i 80 assassinats, però és impossible confirmar aquesta informació".

Fonts d'Hamàs han confirmat a l’agencia EFE que hi ha hagut assasinats d'un nombre indeterminat de “col•laboracionistes”, sense donar detalls qui o quants eren, però sí que es tractava de persones que van confessar haver donat informació als serveis secrets israelians. També han confirmat “execucions” de presos que ja havien estat condemnats a mort, però el càstig estava pendent per diferents raons. "Les execucions es fan en secret", assegura la periodista, que esmenta que hi ha un contenidor en Rafà, al sud de Gaza, al qual les famílies acudeixen a recollir les restes dels assassinats.

També exposa Hass les denúncies de militants d'Al-Fatah que asseguren que la banda criminal islàmica Hamàs els ha inclòs en la "llista de col•laboracionistes" per treure's del mig. Una font en el Ministeri d'Interior de Hamàs a Gaza ha assegurat l’agencia EFE que es van prendre "mesures" contra militants d'Al-Fatà que es van "alegrar" pels bombardejos israelians i "repartir caramels" als carrers en començar els atacs aeris a Gaza el 27 de desembre.