27/6/10

Ha arribat l'hora de la desfilada de tomàquets

A vegades les coses són tan senzilles. Quina joia una desfilada de tomàquets. És per això que copio aquest article i mitjançant el traductor de google el passo al català.

Ha arribat l'hora de la desfilada de tomàquets
Per Ben Dror Yemini (Maariv 1910.04.20) a Guys International News
Dijous 24 juny, 2010 - 18:31

Hi ha països que exporten drogues: l'Afganistan amb la protecció dels talibans, Líban amb l'empara de Hezbollah. Un quilo d'heroïna significa uns 50 mil dòlars al exportador. Israel, a diferència d'això, exporta un producte agrícola: llavors de tomàquet, d'un tipus, en especial, millorat. Un quilo costa molt més que or: 350 mil dòlars. Ja no cal dir: "Val com l'or en pols" sinó que ha de dir: "Val com els tomàquets". No existeix, en el món, un altre país que obtingui aquests preus. No es necessiten traficants ni cal fraccionar, en petites porcions, per augmentar els beneficis.

Cal un cap que "ens" s'inventi patents (ens [Israel] ubiquem en el tercer lloc mundial en el registre de patents per persona). Quan un virus mortal va danyar els camps fèrtils a la Xina (la major productora de tomàquets del món, 32 tones l'any), va ser la petita Israel la que va crear un antídot per al virus, que va reconstruir la producció de l'enorme nació.

Israel és molt més del que ens dibuixen els informes dels mitjans. Per tant convé, per un moment, deixar els problemes corrents, la crisi amb Obama, la corrupció del govern, els subsidis per a la infància i la construcció en els assentaments. Aquestes són les coses que ens ocupen tots els dies de l'any.

Avui ens és possible allunyar-nos, un moment, dels problemes corrents per concentrar-nos en la impressionant creació que té lloc aquí i el seu nom és Estat d'Israel. ¿Impressionant creació? Sí No és un error d'escriptura.

La Israel real està allunyada "anys llum" de la seva imatge. És un país efervescent, desenvolupat, joiós, festiu i en especial, que crea i desenvolupa. Si ens aturem a pensar com Israel exporta llavors de tomàquet, el valor arriba com 16 d'or, s'ha de recordar que, la despesa, en concepte de recerca i desenvolupament es troba en l'ordre del 4,6% del seu PIB. Es tracta del primer, en el món, fins i tot després de les retallades, Israel continua sent líder. El nombre d'investigadors, en relació a la població, és de 6 per cada 1000 (segon lloc mundial), el percentatge d'investigadors en el sector de negocis és del 2,1% (primer lloc mundial) i nombre d'articles científics en relació a la de la població és de 800 per cada milió (tercer lloc mundial).

El Consell de Recerca Europeu (ERC) és l'autoritat que distribueix els més prestigiosos subsidis destinats a científics investigadors. Fins ara, 66 israelians els van obtenir (menys de 600 científics, en total, van accedir als subsidis). En relació a la seva mida, Israel és el país líder en l'àrea. Així, per exemple, el 2009, 6 israelians van obtenir els estipendis (davant 16 de la Gran Bretanya i 12 de França), és a dir, per càpita, Israel és líder.

Al 2008 una israeliana va obtenir el primer lloc en la qualificació de científics que van presentar propostes. Va ser la Doctora Júlia Kempe de la Facultat de Ciències de la Computació de la Universitat de Tel Aviv qui va obtenir el primer lloc, en la qualificació dels científics, per les seves propostes presentades. Un èxit meritori.

A Israel hi ha una Direcció que s'ocupa del tema (ISERD), que funciona sota la supervisió del Ministeri de Ciència. Segons les dades de l'Institut d'Informació Científica, ISI, que revisa el nivell dels articles científics en una llista d'àrees, per la seva qualitat (la mesura d'avaluació és el nombre de citacions), Israel es troba en el setè lloc del món ( Al costat de Alemanya).

Cal suposar que, en el mesurament de publicacions de qualitat per càpita, Israel ocuparà el primer lloc mundial. Israel és un dels vuit països de la Terra que compten amb la capacitat d'enviar naus a l'espai. A Israel es va desenvolupar un mètode avançat, capaç de detectar el càncer en etapes primerenques. A Israel es van desplegar alguns programes que lideren el món, com la transferència de veu a Internet (VOIP), el popular programa mundial de funcionament de XP, programes de defensa de virus i molt més. El Disc ON - KEY, és un producte obligatori en l'àrea de la computació i va ser desenvolupat, per primera vegada, a Israel. ICQ va ser desplegat a Israel, com també el mètode de transferència de missatges a través del telèfon mòbil, SMS.

Si retornem a l'agricultura, la producció de llet de la vaca israeliana és la més alta del món, 12 mil litres de llet l'any. Després d'ella, Estats Units en el segon lloc amb 9.500 litres i Europa de l'Oest en el tercer lloc amb 7.500 litres per vaca, a l'any. La seva qualitat és de la més alta del món.

És important, i no només per a Israel. La major part dels èxits d'Israel es troben, justament, a l'àrea en la qual ajuda a tota la humanitat. Així, per exemple, el mètode de reg per goteig estalvia quantitats enormes d'aigua al món, que té cada vegada menys líquid vital a la seva disposició.

La manera de dessalinització de l'aigua és el més estalviador dels mètodes existents i Israel és líder mundial en l'àrea. Així també, el desenvolupament de nutrients per al creixement del blat de moro, blat, cigrons i patates, que produeixen collites més grans fins i tot en regions sense aigua. Per exemple, Israel va aconseguir augmentar la producció de cigró en regions àrides i portar-les de 70 Kg per Dunamar a 200 Kg És un enorme aportació per enfrontar la fam al món.

Fa dos anys, en una nota anterior pel "Dia de la Independència", vaig proposar crear una nova mesura: aportació a la humanitat, per càpita. Israel no és líder en ingrés per habitant ni en els èxits dels alumnes en el sistema educatiu. Però, sembla, que hi ha necessitat d'una comprovació que avaluï l'aportació de cada país a la humanitat: un argument que avaluï l'aportació de cada estat a les troballes científics que aporten a la generalitat, al desenvolupament dels medicaments, a una agricultura eficient , l'estalvi en aigua, la qualitat de vida, energia verda i més. Una acumulació de dades no sistemàtica, com es porta a terme ara, pot donar compte que Israel té una seriosa probabilitat d'ocupar un lloc important i fins, és molt possible, que el primer lloc. En un lloc Israel ocupa el primer lloc des de fa no pocs anys. Estudis globals, com ara la BBC, revela que l'opinió pública mundial veu a Israel el país més perillós per a la pau del món ". Cada tant intercanviem llocs amb l'Iran o Corea del Nord, però, en aquesta avaluació, sempre estem al cim.

Aquesta increïble contradicció, entre l'Israel veritable i la seva imatge al món és més que preocupant. És exactament la bretxa entre el jueu dels anys '30, com "Perillós per a la Humanitat" i el jueu veritable. No és que Israel hagi d'estar exempt de crítiques. Israel també ofereix al món justificació per a aquests atacs. Així i tot, estem en una situació d'enorme bretxa entre el "Israel real", efervescent, investigador, desenvolupat, que aporta a la humanitat i aquest Israel que es transparenta a través de les publicacions periodístiques i acadèmiques.

Israel no requereix una desfilada militar. Ni tancs ni míssils de llarg abast. Israel necessita d'una desfilada de llavors de tomàquet i altres nutrients, impressionants patents, desenvolupament de medicaments, alta tecnologia i més. No és que això resoldrà alguns dels problemes difícils que enfronta. No és que això dissuadirà als Goldstone ni que impedirà a un periodisme rabiós sinó que, la negativa, es va convertir - per a nosaltres - en el principal. Som un país que "menja" als seus habitants. Estem enamorats de la pallissa externa i de la pròpia. Per tant, som mereixedors d'una foto una mica més lògica. Tenim de què enorgullir-nos.

Ha arribat l'hora de la desfilada de tomàquets.

Enhorabona, afegeixo jo, i quina enveja que fan...