10/7/10

Els "ballarins" de l'Exèrcit faran un vídeo educatiu

Copio i tradueixo d'Aurora

El coronel de l'Exèrcit israelià, comandant de la Brigada Biniamín, va convocar dimecres a dos dels soldats que van participar en el vídeo que va causar enrenou a YouTube, en el qual ballen una coreografia mentre patrullen per la casba, la banda antiga d'Hebron.

Va dir als dos comandants de l'esquadró, que no van actuar correctament en participar en el vídeo mentre lluïen l'uniforme i les seves armes, però que degut a que el seu comportament no significa cap falta moral, va decidir donar-los una tasca educacional, i no un càstig disciplinari.

D'aquesta manera, tots dos soldats participaran en un vídeo educatiu que apuntarà a prevenir que successos similars ocorrin en el futur.

A més dels dos oficials, els altres "ballarins" del Batalló 50 ja es troben a les vacances prèvies a la fi del seu servei militar, que conclou en una setmana.

Tzahal ha emès un comunicat oficial que diu: "Dos comandants de l'esquadró que va estar involucrat en el vídeo, van ser convocats per a un aclariment. Van prendre total responsabilitat per l'acte, alhora que se'ls va explicar la severitat i les conseqüències del mateix. El Exèrcit produirà un vídeo educatiu per a evitar que situacions com aquesta es reiterin en el futur ".

El vídeo va rebre nombroses reaccions en el món de la premsa, la majoria amb humor, a més d'haver-se convertit en un hit de la web.

Fins aquí les noves d'Israel, que em sorprenen perquè jo que vaig haver d'estar a un exèrcit carregat d'inútils i de ganduls, similar al d'en Pancho Villa però versió ultramontana, per una feta d'aquestes característiques als companyons ballarins els haurien fet quedar un parell d'anys més enrolats en el fangar, i el pitjor, haver-los d'aguantar. Però és clar, hi ha exèrcits i exèrcits.